Increasing survival rate for children through swimming technique training

There was a considerable record of people who face high vulnerability of getting drown in flood-prone regions in Vietnam. The majority figure fell mostly on group of children, due to the lack of self-rescue techniques and the sudden characteristic of the catastrophe.

As a major component of Climate Change Adaptation and Disaster Risk Management projects in the Mekong River Delta, ADRA organized training sessions on swimming and drown-proofing techniques for children in two areas of Thoi An Dong and Long Tuyen Ward, Can Tho City..

Participating in the course comprising 12 lessons are 82 children and teenagers ranging from 5 to 16 years old. Nearly half of the total attendees are girls. The class is held in two weekend days, continuously within one month and a half.

It’s really fun to learn swimming with other kids. Also the pool water is cleaner than the canal or river that sometimes mom and dad teach us there. – told Linh, one of the young members in training class.

From now on, am more confident going to school even in the rainy days. I am not too afraid of falling into the water like before and am more aware of the way to help the others under the water. Thanks ADRA. – happily shared by Dat, an 8-year-old boy coming to the swimming class with his sister.

Tăng tỉ lệ sống sót cho trẻ em thông qua khóa học kỹ năng bơi

Báo cáo số liệu cho thấy một con số đáng kể những người gặp rủi ro cao về đuối nước trong các vùng ảnh hưởng bới thiên tai và khí hậu tại Việt Nam, trong đó trẻ em là nhóm dễ bị tổn thương nhất do thiếu kĩ năng tự cứu và ứng cứu, và do bản chất bất ngờ của thảm họa. Là một hợp phần chính trong các dự án về Thích ứng với Biến đổi khí hậu và Giảm thiểu rủi ro thiên tai tại vùng châu thổ sông Cửu Long, ADRA tổ chức các lớp học bơi và kỹ năng phòng chống đuối nước cho trẻ em trong hai khu vực Thới An Đông và Long Tuyền, TP. Cần Thơ.

Tham gia vào khóa học 12 buổi là 82 trẻ em và thiếu niên lứa tuổi từ 5 đến 16. Gần một nữa trong số thành viên tham dự là các bé gái. Lớp học được tổ chức vào 2 ngày cuối tuần, liên tục trong vòng 1,5 tháng.

Em rất vui được tập bơi cùng các bạn. Hơn nữa nước bể bơi này cũng sạch hơn ở kênh hay sông mà bố mẹ thỉnh thoảng dạy bơi cho chúng em ở đấy. – Linh, một thành viên trẻ của lớp tập huấn chia sẻ.

Từ giờ trở đi, cháu cảm thấy tự tin hơn khi đi đến trường kể cả trong những ngày mưa. Trong không sợ ngã xuống nước như xưa nữa, và cháu cũng biết cách giúp đỡ người khác nếu có tai nạn xảy ra. Cám ơn ADRA. – chia sẻ hạnh phúc của bé Đạt 8 tuổi, đến lớp học bơi cùng em gái của mình.